martes, 27 de noviembre de 2007

PLAN ESPECIAL DE ORDENACIÓN TURÍSTICA INSULAR DE LANZAROTE

Per veure més detalladament el treball del pla:
http://oget.wikispaces.com/TURISME

-Breu resum

Aquest pla afecta geogràficament la illa de Lanzarote. Concretament les zones turístiques de Charco del Palo (Haría y Teguise), Islas Homes (Teguise), Costa Teguise (Teguise), La Santa-Sport (Tinajo), Puerto del Carmen (Tías), Playa Blanca (Yaiza), Costa Sureste (Yaiza) i la Zona especial de Arrecife (Arrecife) .
L’objectiu del pla PET és pal·liar el problema del desenvolupament urbanístic,l’augment de zones turístiques, el qual afecta a la població i a la pèrdua de qualitat del l’entorn i vida. Per això l’objectiu és controlar aquest creixement,rehabilitar les zones madures, crear noves ofertes per potenciar la diferenciació a les zones ja consolidades, i rehabilitar i controlar l’edificació turística,la qual no es podrà dur a terme si no segueix la memòria ambiental per tal d’ afavorir a un menor impacte sobre el mediambient.

-Impressió general del pla

El pla proposa unes bones idees per afavorir al creixement turístic, l’aprofitament de zones turístiques, i la conservació de l’entorn. Segons la meva opinió, totes les destinacions turístiques haurien de fer o tenir un pla semblant en propostes, perquè si l’atractiu natural del lloc es perd com a conseqüència el turisme també. És important conservar bé el que és té en comptes d’ urbanitzar-ho tot i acabar amb els llocs naturals de la destinació.
L’estructura del pla és complicada, doncs per exemple no està ben definit en un punt quin és l’objectiu del pla. I no té línies estratègiques.


-Les tres coses que més us han agradat

En primer lloc, el que més m’agrada és la idea general del pla, remetent-me al que he dit abans és molt important rehabilitar les zones madures seguint un sistema mediambiental.
En segon lloc, m’agrada que facin un estudi del que s’havia aconseguit i de on es vol arribar amb el nou pla.
I per últim, la reconstrucció donarà treball a la gent resident i a nou vinguts, i es pretén fer augmentar la població de la zona d’Arrecife alhora que es millora l’oferta turística.

-Les tres coses que menys us han agradat

El pla no conté pressupostos. Per tant, sense una idea general de cap a on aniran les despeses o quina quantitat s’invertirà en cada proposta.

Altra aspecte negatiu és l’estructura del pla, és una mica complexa, no hi ha un ordre, i l’objectiu general s’ha d’extreure, vull dir que no n’hi ha un punt específic per als objectiu, per tant tornem al desordre. O per exemple no n’hi han estratègies. Si no es fan les estratègies el pla no es podrà dur a terme correctament.

I l’últim, és que no hi ha pressupostos,ni conclusions.


-Tres paraules que defineixen el pla

Plantejament, propostes i objectiu.

1 comentario:

Manelus dijo...

Un pla que no té un objectiu marcat i unes línies estratègiques, ni que siguin com a guia bàsica, queda una miqueta coix no? Dona la sensació que més que un pla és la conjunció de tota una sèrie de bones intencions.