viernes, 11 de enero de 2008

Turisme envers el hachís

Varies ONGs espanyoles i marroquís proposen impulsar el turisme rural a la provincia de Chefchaouen, coneguda per ser una zona visitada per viatgers en busca de hachis. Aquesta iniciativa, anomenada Chaouen rural, funciona desde fa 3 anys.
Es tracta d'una societat marroquina amb una petita xarxa de vuit cases rurals vinculades a diverses cooperatives de productes artesanals, gastronòmics i culturals dels municipis de la província.
Els turistes que optin per aquest viatge no tindran comoditats ni grans luxos de les cases rurals, però si contaran amb l'autenticitat del paisatge de les muntanyes del Rif, els parcs naturals de Talassemtane i Bouchachem i, sobretot, la proximitat i el coneixement de la zona de la mà de les seves propis habitants i la garantia que es tracta d'una oferta legal i amb un objectiu solidari.
La meva opinió evidentment és possitiva. Aquesta iniciativa a aconseguit l'interés per turistes amb motivacions culturals i rurals, i els quals beneficien a la economia de la ciutat de Chaouen, i a més, la majoria dels residents ja no tenen la necessitat o l'obligació de marxar cap a altres ciutats, pel fet de les activitats derivades del hachis.

2 comentarios:

Manelus dijo...

Molt interessant, diversificar l'oferta per reactivar la zona i desenquistar-la. Model extrapol·lable, salvant les diferències.

DonAire dijo...

Si tens algun tipus d'enllaç, aniria molt bé per estirar del fil de la proposta.